SAKARYA / ERENLER - Mehmet Gölhan Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz ilk olarak 1927 yılında üç sınıf olarak faaliyete başlamıştır. Bu okula şimdi olduğu gibi çevre mahalle ve köylerden de öğrenci gelmekteydi. Zaman içerisinde bu okulun ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle 1944 yılında iki katlı ve dört derslikli yeni bir okul yapılmıştır. Bu okul da 1967 depreminde ağır hasar görmesi sonucu yıkılmış ve yerine birisi ilkokul diğeri Ortaokul olarak kullanılan iki ayrı bina yapılmıştır.

Bir dönem Milli Savunma Bakanlığı yapmış olan okulumuz mezunlarından Sayın Mehmet GÖLHAN'ın girişimleriyle 1993 yılında şu anda kullanılan okulumuzun temeli atılmış ve 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Tavuklar Mehmet Gölhan İlköğretim Okulu olarak hizmete girmiştir.

2000 yılında Bekirpaşa Belde Belediyesi kurulması ile okulumuzun adı Bekirpaşa Mehmet Gölhan İlköğretim Okulu, okul adlarından belde isimlerinin kaldırılması konusunda yapılan düzenleme ile Mehmet Gölhan İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

30/03/2012  tarih ve 6287 sayılı kanun kapsamında yapılan düzenlemeler sonucu Mehmet Gölhan İlköğretim Okulu; Mehmet Gölhan Ortaokulu ve Mehmet Gölhan İlkokulu olmak üzere iki okula dönüşmüş, mevcut bina ve müştemilatı Mehmet Gölhan Ortaokulu'na devredilmiştir. Mehmet Gölhan İlkokulu ise tahsisli olarak aynı binada eğitime devam etmektedir.

Yayın: 24.10.2017 - Güncelleme: 14.01.2024 00:48 - Görüntülenme: 1060